2013. szeptember 9., hétfő

Kinder tejszelet BOLDOG SZÜLINAPOT! :)
























Hozzávalók:
Tészta:
  • 5 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1,5 dl tej
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet Himalája só

Krém:
  • 3 dl tejszín
  • 3 db lapzselatin
  • 10 dkg cukor
  • 4 ek tej
  • 15 dkg Nutella
Csokimáz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:
  1. Tészta: szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéből kemény habot verünk, majd félre rakjuk. Kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, ezután keverés közben lassan beleöntjük az olajat, majd a tejet, ezután a sót, a lisztet, sütőport, a kakaóport és legvégén a felvert tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát, és előmelegített sütőben, 150 fokon, körülbelül 15 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e).
  2. Krém: a zselatint a tejben feltesszük melegíteni (nem forralni!), a zselatinnak szépen fel kell oldódnia, a tej ekkor krémes állagú. Közben a tejszínt elkezdjük felverni a cukorral, majd a nem forró, zselatinos tejet lassan belecsorgatjuk, és felverjük a tejszínnel. Hűtőbe tesszük, hogy kocsonyásodjon.
  3. Ha a tészta langyosra hűlt keresztbe kettévágjuk és vékonyan megkenjük Nutellával a két vágott tésztafelületet. Kivesszük a hűtőből a tejszínes krémet és az alsó, Nutellával megkent piskótalapra egyenletesen felhordjuk, ezután beborítjuk a másik lappal (a Nutellás felület alul van).
  4. Vízfürdőn felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, és a piskótára öntjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, majd tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése