Hozzávalók:
Tészta:- 5 db tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1,5 dl olívaolaj
- 1,5 dl tej
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet Himalája só
Krém:
- 3 dl tejszín
- 3 db lapzselatin
- 10 dkg cukor
- 4 ek tej
- 15 dkg Nutella
- 15 dkg csokoládé
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
- Tészta: szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéből kemény habot verünk, majd félre rakjuk. Kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, ezután keverés közben lassan beleöntjük az olajat, majd a tejet, ezután a sót, a lisztet, sütőport, a kakaóport és legvégén a felvert tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát, és előmelegített sütőben, 150 fokon, körülbelül 15 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e).
- Krém: a zselatint a tejben feltesszük melegíteni (nem forralni!), a zselatinnak szépen fel kell oldódnia, a tej ekkor krémes állagú. Közben a tejszínt elkezdjük felverni a cukorral, majd a nem forró, zselatinos tejet lassan belecsorgatjuk, és felverjük a tejszínnel. Hűtőbe tesszük, hogy kocsonyásodjon.
- Ha a tészta langyosra hűlt keresztbe kettévágjuk és vékonyan megkenjük Nutellával a két vágott tésztafelületet. Kivesszük a hűtőből a tejszínes krémet és az alsó, Nutellával megkent piskótalapra egyenletesen felhordjuk, ezután beborítjuk a másik lappal (a Nutellás felület alul van).
- Vízfürdőn felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, és a piskótára öntjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, majd tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése