2013. szeptember 3., kedd

Őszi túrós-barackos kocka























Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
20 dkg tönkölybúzaliszt
5 dkg vaj
2 db tojás
csipet Himalaya só
1 kávéskanál szalalkáli

Krém:
 25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db vaníliás cukor
1/2 kg tehéntúró
1/2 citrom reszelt héja
2 db nagy őszibarack
csipet Himalaya só.

Elkészítése:
  1. Tészta: a tojásokat, a cukorral, sóval és a vajjal robotgéppel simára keverem. Ezután hozzáadom a szalalkálit és liszteket, homogénné összedolgozom, majd kb. 1/2 órát pihentetem, addig elkészítem a krémet.
  2. Krém: a vajat, a cukorral, sóval, vaníliás cukrokkal robotgéppel simára keverem, majd hozzáadva a túrót, a citromhéjat még 2-3 percig keverem. Megmosom, lehúzom a héját a barackoknak, kis kockákra aprítom, és belekeverem a túrós-vajas krémbe.
  3. Egy nagy tepsit megfordítok, sütőpapírt teszek rá, és kicsit meglisztezem. Előveszem a tésztát, 2 felé veszem, és az első cipót ráhelyezem a tepsire, meglisztezem a tetejét, és sodrófával vékony lappá nyújtom. Előmelegített sütőbe tolom, és 180 fokon, körülbelül 8-10 percig sütöm, amíg szép világosbarna nem lesz. Kiveszem a sütőből, és ha egy kicsit hűlt, akkor egy nagy méretű tálcára átrakom, és egyenletesen szétoszlatom rajta a túrós-vajas krémet. Gyorsan és óvatosan dolgozom, mert nagyon törékeny a tészta.
  4. Ezután a második tészta cipót is hasonlóképpen kinyújtom a kihűlt, sütőpapíros, lisztezett tepsin, és készre sütöm. Ha kihűlt, akkor befedem vele az előző lapot. 
  5. Tálalás előtt 2-3 órát állni hagyom, hogy megfelelően megpuhuljon a szeleteléshez.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése