2013. szeptember 2., hétfő

Kolbászos húscipó




















Hozzávalók:

70 dkg darált sertés lapocka,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 tojás,
2 nagy zsemle tejbe áztatva,
1 kis csokor petrezselyem,
2 kávékanál őrölt piros paprika (ebből 1 kávéskanál füstölt ízű),
1 teáskanál Himalaya só
1 kávéskanál őrölt, fekete bors,
1 teáskanál majoranna,
1 kis szál Csabai kolbász,
1 evőkanál olaj (megkenni)

Elkészítés:
  1. Egy kisebb tálba tejbe áztatom a kis darabokra vágott zsemléket (jó a "Knödel brot" is). A megtisztított hagymát és fokhagymát nagy lyukú sajtreszelőn egy nagyobb tálba lereszelem (így egyenletes méretű lesz).
  2. A darált húst a lereszelt hagymákkal összekeverem, befűszerezem (só, bors, majoranna, paprika őrlemény, petrezselyem (finomra vágva).
  3. Ráütöm a 2 tojást a húsos masszára, és a kinyomkodott zsemlékkel összegyúrom.
  4. A tepsibe sütőpapírt teszek, belerakom a húsmasszát, középen szétnyitom, és belenyomkodom a kis szál Csabai kolbászt, ezután összezárom a tetejét, megkenem egy kis olajjal, és kb. 1 órát sütöm, amíg piros, ropogós nem lesz.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése