Töltelék: 1 kg érett szilvát kimagozni, minden szemet 8-10 darabra vágni, fél citrom héját belereszelni, 1 csomag vaníliás cukrot + ízlés szerint fahéjat, és a gyümölcs édességétől függően, kb. 10 dkg porcukrot belekeverni.
Tészta: 2 tojássárgáját, 20 dkg
cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 kis doboz tejföllel és 20 dkg vajjal kikeverni, majd 30 dkg lisztet és 1 csomag
sütőport beleszitálni, fél citrom héját belereszelni, majd a felvert tojásfehérjét
óvatosan beleforgatni.
Kivajazott lisztezett (kör alakú)
tepsibe a tészta több mint felét egyenletesen eloszlatni, úgy hogy a peremére
is kerüljön. Ezután a tölteléket szintén egyenletesen szétoszlatni, majd a
maradék tésztával befedni, és kicsit összedolgozni az oldalfalon lévő tésztával.
Megszurkálni a tetejét, esetleg
darabolt dióval megszórni, előmelegített sütőben kb. 30 percig 160 fokon sütni.
Vaníliaszósszal tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése