2013. szeptember 2., hétfő

Szilvás Pityu :D



















Töltelék: 1 kg érett szilvát kimagozni, minden szemet 8-10 darabra vágni, fél citrom héját belereszelni, 1 csomag vaníliás cukrot + ízlés szerint fahéjat, és a gyümölcs édességétől függően, kb. 10 dkg porcukrot belekeverni.
Tészta: 2 tojássárgáját, 20 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 kis doboz tejföllel és 20 dkg vajjal  kikeverni, majd 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport beleszitálni, fél citrom héját belereszelni, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatni.

Kivajazott lisztezett (kör alakú) tepsibe a tészta több mint felét egyenletesen eloszlatni, úgy hogy a peremére is kerüljön. Ezután a tölteléket szintén egyenletesen szétoszlatni, majd a maradék tésztával befedni, és kicsit összedolgozni az oldalfalon lévő tésztával.
Megszurkálni a tetejét, esetleg darabolt dióval megszórni, előmelegített sütőben kb. 30 percig 160 fokon sütni. Vaníliaszósszal tálalni.     



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése